Kan jeg låne penge uden renter?

Findes der lån uden rente? Det er ikke alle udbydere, som tilbyder denne lånetype, men nogle låneudbydere tilbyder faktisk, at du kan låne penge hos dem uden at skulle betale renter. Du skal selvfølgelig betale de lånte penge tilbage. Hvad mange overser er de forskellige gebyrer, der kan være. I denne artikel finder du mere information om denne låneform.

 

Et lån uden renter er ofte kortfristede

Låner du penge uden renter, vil du i langt de fleste tilfælde opleve at skulle betale pengene tilbage efter maksimalt 30 dage. Det stiller nogle krav til dig som låntager, da du skal kunne tilbagebetale et højt beløb inden for kort tid. Inden du låner, skal du derfor lave en grundig vurdering af, om det kan lade sig gøre for dig. Kan det ikke det lade sig gøre for dig at betale pengene tilbage med en så kort frist, kan du i stedet låne penge gennem et mere traditionelt lån, hvor du selv kan styre løbetiden.

 

Er et lån uden renter så gratis?

Nogle låneudbydere tilbyder faktisk deres kunder et lån uden renter og gebyrer. Det vil ofte være til førstegangskunder, der ønsker at låne mellem 3.000 ? 15.000 kroner. Er du ikke førstegangskunde og finder et lån uden renter, så skal du holde et vågent øje med eventuelle gebyrer. Tit ligger omkostningerne i lånet under gebyrerne. Hvis du ønsker at kende de faktiske omkostninger for lånet, så kan du kigge på ÅOP?en. ÅOP?en tager nemlig også højde for eventuelle administrationsgebyrer og stiftelsesgebyrer. Nogle gange vil prisen på disse gebyrer være højere end på et lån med renter, hvorfor det er vigtigt at tjekke gebyrerne.

 

Hvem kan optage et rentefrit lån?

Det er ikke alle, som kan optage et rentefrit lån. Låneudbyderne har ofte krav til dig, og derfor laver de en kreditvurdering. Her tages der højde for en række ting. Blandt andet dine indtægter, din alder samt om du er registreret i RKI. RKI er et register for dårlige betalere. De fleste låneudbydere tilbyder kun lån til personer over 20, 21 eller 25 år. Når låneudbyderne foretager en kreditvurdering skal de finde frem til, hvor stor sandsynlighed der er for, at de får deres penge tilbage. Det er sådan deres forretning hænger sammen.

 

Som du kan læse er findes der lån uden renter. Det er blot vigtigt, at du altid tjekker, hvad gebyrerne er. Omkostningerne i lånet er som regel gemt her.