Grøn kartoffelsalat med æg og bacon (4-6 pers.)

Ingredienser

  • 750 g små nye kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt, peber
  • 150 gram bacon
  • 6 æg
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 lille bdt. estragon, purløg eller kørvel
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt, peber
  • 2 hjertesalat eller et lille romainesalat
  • krydderurter

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne møre, afkøl, og skær dem i mindre stykker.
Vend kartoflerne i en marinade af olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber, og lad dem trække i mindst 30 minutter.
Steg baconskiverne sprøde, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Kog æggene smilende ca. 7 minutter, skyl dem straks i koldt vand, og pil skallen af.
Rør creme fraiche sammen med hakkede krydderurter. Pisk fløden til fløde-skum, vend det i dressingen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Anret kartoflerne på en bund af salat, drys godt med krydderurter, og pynt med halve æg og sprød bacon. Server dressingen til salaten sammen med ristet rugbrød.

Velbekomme.